
Reklam sektörünün ve mobilya boyamalarının vazgeçilmezleri arasında yer alan selülozik boya son zamanlarda birçok kişi tarafından merak ediyor. Son kat boya olarak atılan bu ürün uygulandığı zemine parlak bir görünüm katmaktadır. Yüksek örtücü olması bu boyanın tercih edilebilir olmasındaki diğer etkenlerden biridir. Selülozik boyanın uygulandığı zeminler fiziksel darbelere karşı, darbe ve çizilmelere karşı oldukça dayanıklıdır. Oldukça dayanıklı ve uzun ömürlü olmasından dolayı genelde ahşap mobilya boyamalarında tercih edilmektedir. Bu boyanın kullanım alanları ise;
Selülozik Boya Nerede Kullanılır?

Selülozik Boya Nedir? Nerede Kullanılır?
Selülozik boyanın 2 farklı yüzey üzerinde kullanıldığını görüyoruz. Bu zeminler;
Ahşap ve MDF Yüzeyler: Ahşap ve MDF yüzeylere bu boya uygulanacaksa uygulanacak yüzey öncelikle selülozik astar ile astarlanmalı sonrasında zımparalanmalıdır. İyice karıştırılan boya 25 dakika ara ile 3 kat atılmalıdır. Gerekli kuruma süresinden sonra zeminin parlak ve güçlü hale geldiğini görebilirsiniz.
Metal Yüzeyler: Bu boya türü eğer metal yüzeye uygulanacaksa öncelikle bir temizlik işlemi yapılmalıdır. Metal yüzey üzerinde bulunan yağ, kir, pas, gres uygun yöntemlerle temizlenmelidir. Temizlik işlemi yapıldıktan sonra makro selülozik astar atılır. Gerekli kuruma süresi beklendikten sonra boya atım işlemine geçilir. 10 dakika ara ile metal yüzeye çaprazlama 3 kat boya atılır. Tam kuruma süresi 12 saat olan bu boya ev dekorasyonlarının yeni trendi haline gelmiştir.
Bir cevap yazın